منتديات اسطورة الشرق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات اسطورة الشرق


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقه عمل لانشون بالبيت

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
³²¹ SHahrZaD
.

.
³²¹ SHahrZaD


عدد الرسائل : 333
نقاط : 57855

طريقه عمل لانشون بالبيت Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل لانشون بالبيت   طريقه عمل لانشون بالبيت Icon_minitime2009-05-16, 08:30

مقادير


توم فلفل اسود

حبهان مطحون

شطة
جوزة الطيب

جزرة فلفل احمر واخضر

بصله 1\2 ك

صدور فراخ مفروم

ورق زبده

طريقه

نضع جميع المقادير كلها فى ماكينة للفرم ناعم جدا جدا واخيرا نضع البقسماط ويستمر الفرم
يدهن ورق الذبده بالذبده ونضع الخليط ويلف الورق ونضعها فى ورق فويل وتلف جيدا

تسوى على حمام ماء

ثم تدخل لفرن بالماء

بعد ان تبرد تقطع شرائح

وتدخل الثلاجه

111
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
³²¹ SHahrZaD
.

.
³²¹ SHahrZaD


عدد الرسائل : 333
نقاط : 57855

طريقه عمل لانشون بالبيت Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل لانشون بالبيت   طريقه عمل لانشون بالبيت Icon_minitime2009-05-16, 08:41

طريقه كمان يمكن مش تختلف كتير بس يلا نجربهاا

المقادير

نص كيلو صدور دجاج مخليه
كوب بقسماط ناعم
4 فصوص ثوم
بيضتان
ملعقه كسبرة و بقدونس مفروم ناعم
ملح
بهارات

الطريقة

نقطع صدور الدجاج قطع صغيرة ثم نقوم بفرمها مع فصوص الثوم


ثم نفرمها مرة اخرى مع البهارات و الخضرة حتى نحصل على عجينة ناعمه جدا

ثم نضع البيض فى طبق و نضرب كويس بالشوكة و يضاف الى الخليك السابق حتى يندمج تماما مع العجينه

ثم نضع كوب البقسماط نلاحظ تكون عجينة متماسكة جدا

نلف العجينه اما فى ورق قصدير مدهون بالزيت او انا كان عندى الاكياس الخاصة بدخول الفرن حطيتها فيه و بعدين لفيت فوقها ورق قصديرو تحاول تشكلى العجينة على شكل اسطوانى على قد ما تقدرى و ما تخافيش اذا ما اعطتيكيش الشكل المطلوب لانه بعد ما بتدخل الفرن طلعت معايا اسطوانه مظبوطة جدا

ندخل الاسطوانه فى صينية بالفرن و نضع قليل من الماء فى الصينية حتى لا تحترق و تكون حرارة الفرن متوسطة
و تقريبا بتقعد ساعه فى الفرن
مع العلم تقلبى الاسطوانه بعد نص الوقت على الجهة الاخرى حتى نتاكد من استوائها بالكامل


نترك اللانشون بعد خروجه من الفرن لمده حوالى ساعه حتى يبرد

و بعدين نقطعه على قد استخدام يومين او ثلاثه و الباقى وضعته فى لفريزر مقطع جاهز بحيث اخرجه قبل الاكل بشويه

111
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل لانشون بالبيت
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه عمل كاتشب بالبيت
» طريقه عمل شيبسي بالبيت
» طريئه عمل الايس كريم بالبيت بطريئه سهل وسريعه ..
» طريقه عمل الفريسكا
» طريقه عمل المسقعه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات اسطورة الشرق :: ~¤¦¦§¦¦¤~منتدى الأسرة العربية ~¤¦¦§¦¦¤~ :: منتدى الطبخ والحلويات-
انتقل الى:  

للتسجيل اضغط هـنـا