منتديات اسطورة الشرق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات اسطورة الشرق


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 صينيه الرقاق بالطريقه المصريه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
LeGenD
.

.
LeGenD


عدد الرسائل : 4092
نقاط : 69107

شارك الموضوع
Share: Share/Bookmark

صينيه الرقاق بالطريقه المصريه Empty
مُساهمةموضوع: صينيه الرقاق بالطريقه المصريه   صينيه الرقاق بالطريقه المصريه Icon_minitime2009-10-27, 00:52





صينيه الرقاق بالطريقه المصريه Algelash27-9-2009-15-53-4





المكونات:

المقادير:
1 كيلو رقاق
600 جرام لحم مفروم
4 حبات بصل مفروم ناعم
2 فص ثوم ناعم
4 ملاعق كبيرة زبده (للحم المفروم)
مرقة لحم (لتشريب الرقاق بها)
4 ملاعق زبده او سمن بلدى افضل
ملح
فلفل اسود
طريقة التحضير:

الطريقه:
- فى طاسه توضع الزبده وتوضع على النار ويضاف اليها الثوم والبصل ويقلى حتى يصفر لونه ثم تضاف اللحم المفروم وتقلب جيدا حتى ينضح
- صينيه فرن تدهن بقليل من الزبده او السمن البلدى
- تسقى اوراق الرقاق بمرقة اللحم من كل جوانبها وتصفى وترص فى الصينيه 3 قطع من اوراق الرقاق بحيث تغطى قاع الصينيه بالكامل
- يؤخذ اللحم المفروم المعصج ويوضع فوق طبقات الرقاق ويسوى بحيث يغطى كل الرقاق بالتساوى
- تسقى اوراق الرقاق عدد ثلاثة ورقات اخرى وتغطى بهم اللحم المفروم وكل اجناب الصينيه وتدهن الصينيه من الاعلى بالزبده او السمن البلدى
- توضع الصينيه فى الفرن على درجه حرارة متوسطه ما بين 250 الى 300 حتى يحمر الوجه وتخرج وتقطع بالشكل المطلوب بسكينه حاده

والي يعملها يبعتلي طبق



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://zero11.own0.com
DEMA
.

.
DEMA


عدد الرسائل : 1686
نقاط : 58499

شارك الموضوع
Share: Share/Bookmark

صينيه الرقاق بالطريقه المصريه Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينيه الرقاق بالطريقه المصريه   صينيه الرقاق بالطريقه المصريه Icon_minitime2009-11-06, 13:59





جميله يا محمد



بس ادفع عشان ابعتلك طبق


ولا عايز تاكل ببلاش


ولا اقولك خلاص هكسب فيك ثواب وابعتلك حته









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صينيه الرقاق بالطريقه المصريه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات اسطورة الشرق :: ~¤¦¦§¦¦¤~منتدى الأسرة العربية ~¤¦¦§¦¦¤~ :: منتدى الطبخ والحلويات-
انتقل الى:  

للتسجيل اضغط هـنـا