منتديات اسطورة الشرق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات اسطورة الشرق


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكوارع والممبار

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
LOVE LOST
مشرفة منتدى الصور العام
مشرفة منتدى الصور العام
LOVE LOST


عدد الرسائل : 1817
نقاط : 60899

شارك الموضوع
Share: Share/Bookmark

الكوارع والممبار Empty
مُساهمةموضوع: الكوارع والممبار   الكوارع والممبار Icon_minitime2009-09-06, 17:30

الكواااارع وفته الكوارع





ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولة وبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة
بغسلها بدقيق وملح للاحتياط
بضع التوابل التاليه
2عود قرفه(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفه
بصله مقطعه اربعه



الطريقه


نضع الحله على نار بداخلها ماء لحد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه


الكوارع والممبار 99d4b5961c03e0d9f88bcdb0bb580f71


تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم


تعالو نجهز الفته


انا بحمس العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن


الكوارع والممبار Da961b52ca793993c8e32abec270916e


وبعدين نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه


حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصوره حوالى حبتين
حتى تتسبك
ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع


الكوارع والممبار 5119e4e8f73d624859d96cec6b14feaa


نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه
ونغطى طبق الفته بالارز الابيض
وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز





الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى


وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم


الكوارع والممبار Af862a9e76fc4d567c670110c05fea31


دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل



الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى


(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))


الكوارع والممبار 88043a80e8c3a1149f0c60d9d669f4ca



نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف


الكوارع والممبار Dda54ff3ecb06a061c141a316e59d5ac


طبعا ده جزء من الممبار



نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح


الكوارع والممبار 69f7870be1253e710588cf9c08eab2bf


نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير


الكوارع والممبار 8715644e474b34725324ef0c95087730


نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى


الكوارع والممبار Bff9db097d41f42075478f7f75272a4b


وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل



الكوارع والممبار 9dffc88b1b2c0ea652dd2fab4d2bbd94


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
DEMA
.

.
DEMA


عدد الرسائل : 1686
نقاط : 58499

شارك الموضوع
Share: Share/Bookmark

الكوارع والممبار Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكوارع والممبار   الكوارع والممبار Icon_minitime2009-09-07, 01:36




تسلم ايدك على الاكل لحلو ده


بس يا خسارة انا مش باكل الحاجات دى

بس بردوا استفدنا منك

يلا بقى مستنية الطبق الجديد













الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكوارع والممبار
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات اسطورة الشرق :: ~¤¦¦§¦¦¤~منتدى الأسرة العربية ~¤¦¦§¦¦¤~ :: منتدى الطبخ والحلويات-
انتقل الى:  

للتسجيل اضغط هـنـا